Home » Blog » Vrouwen » Vitaal door de overgang

Vitaal door de overgang

door | 23 feb, 2021 | Vrouwen

Zonder klachten door de overgang?
Sommige vrouwen merken niets van de overgang, maar anderen hebben last van allerlei vervelende kwaaltjes zoals opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen, vaginale droogte, hoge bloeddruk of botontkalking.
Het gebruik van hormonen om klachten te voorkomen wordt vaak als een oplossing gezien, maar hier kleven een aantal nadelen aan. Gelukkig is het mogelijk om met natuurlijke middelen probleemloos door de menopauze te komen.
Overgang biedt kansen! Er is geen menstruatie meer, de kinderen zijn meestal het huis uit. Veel vrouwen genieten van de menopauze en zien het als een kans om een nieuwe uitdagende fase van hun leven in te gaan.

Tips voor een probleemloze overgang:
• Pas je voeding aan; laat suiker en snelle koolhydraten staan.
• Doe iets aan stressreductie.
• Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten in de buitenlucht.
• Doe spierversterkende oefeningen, train vooral je armen.
• Eet voeding met gezonde vetten zoals vette vis, olijfolie, noten, cocosvet en roomboter.
• Ga als het mogelijk is met onbedekte huid in de zon, maar verbrandt niet.
• Wees voorzichtig met alcohol en koffie, deze belasten de lever waardoor de hormoonhuishouding in de war kan raken.

Opvallend is dat Aziatische vrouwen geen menopauze symptomen vertonen, maar deze wel krijgen als ze de Westerse levensstijl overnemen.
Iedere vrouw is anders en heeft haar eigen genenpakket en levensgeschiedenis, daarom is het zinvol om een persoonlijk plan te laten maken om zonder klachten door de overgang te komen.

Onderzoek van hormonen in speeksel

Met name bij de behandeling van overgangsklachten spelen geslachtshormoonbepalingen een belangrijke rol. Maar ook andere aandoeningen en klachten zoals onregelmatige, te lange of te korte cycli en het veel voorkomende premenstruele syndroom (PMS). Maar ook adipositas, een zwakke blaas, een sterke neiging tot vasthouden van vocht (oedeem), huidklachten (bijv. acne), psychische klachten, een verminderd libido, onverklaarbare gewichtsschommelingen, haaruitval of haarklachten, hoofdpijn en migraine en verminderde botdichtheid en zelfs ernstige vergeetachtigheid kunnen worden veroorzaakt door een disbalans van de geslachtshormonen. Een eenvoudige hormoonbepaling kan in dat geval opheldering en aanknopingspunten geven voor een succesvolle behandeling

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog vragen, stel ze gerust, ik help je graag!

 

Over mij

Het geeft mij veel  voldoening jou van je klachten af te helpen!  Graag gebruik ik mijn kennis en ervaring om een voor jouw situatie aangepast plan te schrijven!

Gerelateerde artikelen

Menstruatieklachten natuurlijk verhelpen!

Menstruatieklachten natuurlijk verhelpen!

Sommige vrouwen voelen zich topfit tijdens de menstruatie. Anderen hebben lichte klachten zoals een beetje buikpijn of hoofdpijn. Er zijn ook vrouwen waarbij de premenstruele symptomen zo heftig zijn dat deze hun dagelijks leven verstoren. Ze hebben bijvoorbeeld last van stemmingswisselingen, heftige kramp, depressieve en angst gevoelens, darmproblemen, pijnlijke borsten en gewichtstoename. Gelukkig is hier meestal iets aan te doen!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin