Home » Blog » Vrouwen » Natuurlijk zwanger raken!

Natuurlijk zwanger raken!

door | 20 feb, 2021 | Vrouwen

Natuurlijk zwanger raken!
Als stellen na één jaar proberen nog niet in verwachting zijn dan kan er extra aandacht nodig zijn. Natuurlijk kan de oorzaak zowel bij de man als bij de vrouw liggen. Het kan dan geen kwaad om je huisarts te raadplegen om te laten controleren of er een specifieke oorzaak aan te wijzen is. Regelmatig is er geen oorzaak aan te wijzen, gelukkig kan je er zelf ook iets aan doen!

Tips bij vruchtbaarheidsproblemen:
Voor beide geslachten:
Zorg dat je lichaam in goede conditie is voordat je probeert een kindje te krijgen; op deze manier krijgt je kindje de beste start:
• Eet volwaardig onbewerkt voedsel, laat zo nodig een persoonlijk voedingsplan schrijven.
• Belangrijk is de juiste vetten te eten zoals vette vis, olijfolie, noten, cocosvet en olijfolie.
• Zorg dat je voldoende zonlicht opdoet om vitamine D aan te maken, het kan geen kwaad in de winter een vitamine D supplement te slikken.
• Zorg voor een goede darm- en leverfunctie zodat je hormoonsysteem optimaal kan werken.
• Doe iets aan stressreductie, chronische stress en slaapproblemen beïnvloeden de kans op zwangerschap.
• Vermijd roken, te veel alcohol en drugs, dit verminderd de vruchtbaarheid van beide geslachten, bovendien kan de kwaliteit van het erfelijk materiaal verminderen.

Voor vrouwen:
• Let op je gewicht als je veel te mager of te dik bent dan raakt je hormoonbalans uit evenwicht.
• Slik een goed supplement met foliumzuur en vitamine B12, begin vier weken voordat je zwanger wilt raken.
• Controleer zo nodig je eisprong met een ovulatietest.
• Speciale aandacht voor vrouwen ouder dan 35; als je na 6 maanden niet zwanger bent, neem dan contact op met je huisarts, je kansen worden elk jaar wat kleiner om zwanger te raken.

Voor mannen:
• Om de kwaliteit van het sperma te optimaliseren is voldoende zink nodig. Neem een goed zink supplement of eet voldoende vis, wild, schaal- en schelpdieren of andere voeding met een goede zinkbron.
• Om voldoende kwaliteit zaad te produceren zijn ook andere speciale bouwstoffen noodzakelijk zoals vitamine B12, selenium, taurine en arginine. Overweeg een goede multivitamine te nemen die de vruchtbaarheid verbetert.

,, mede door mijn hukOok tijdens de zwangerschap kunnen er veel klachten zoals bloeddrukproblemen en bekkeninstabiliteit voorkomen worden door de juiste voeding.
Omdat ieder mens anders is kan het geen kwaad om een persoonlijk behandelplan te laten schrijven, ik vind het altijd een geweldige ervaring als het, mede door mijn hulp,  stellen lukt om zwanger te raken!

 Onderzoek van hormonen in speeksel

Met name bij de behandeling van cyclusklachten of bij onderzoek naar ongewenste kinderloosheid spelen geslachtshormoonbepalingen een belangrijke rol. Maar ook andere aandoeningen en klachten zoals onregelmatige, te lange of te korte cycli en het veel voorkomende premenstruele syndroom. Een eenvoudige hormoonbepaling kan in dat geval opheldering en aanknopingspunten geven voor een succesvolle behandeling.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog vragen, stel ze gerust, ik help je graag!

 

 

Over mij

Het geeft mij veel  voldoening jou van je klachten af te helpen!  Graag gebruik ik mijn kennis en ervaring om een voor jouw situatie aangepast plan te schrijven!

Gerelateerde artikelen

Menstruatieklachten natuurlijk verhelpen!

Menstruatieklachten natuurlijk verhelpen!

Sommige vrouwen voelen zich topfit tijdens de menstruatie. Anderen hebben lichte klachten zoals een beetje buikpijn of hoofdpijn. Er zijn ook vrouwen waarbij de premenstruele symptomen zo heftig zijn dat deze hun dagelijks leven verstoren. Ze hebben bijvoorbeeld last van stemmingswisselingen, heftige kramp, depressieve en angst gevoelens, darmproblemen, pijnlijke borsten en gewichtstoename. Gelukkig is hier meestal iets aan te doen!

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin