Home » Blog » Gezondheid algemeen » DNA-onderzoek naar herkomst klachten

DNA-onderzoek naar herkomst klachten

door | 14 aug, 2023 | Gezond ouder worden, Gezondheid algemeen

DNA-onderzoek kan informatie geven over;

  • de oorzaak van aandoeningen
  • hoe langer gezond  te blijven door kennis van je genen
  • medicijngevoeligheid

In het menselijk lichaam vinden iedere seconde talloze reacties en omzettingen plaats. Wanneer er ergens in die complexe systemen iets spaak loopt, kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en psychische klachten, maar ook tot het ontwikkelen van aandoeningen. Variaties in het DNA hebben invloed op de functionaliteit van deze biochemische lichaamsprocessen. Door iemands genetische informatie in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de herkomst van klachten. Met die kennis start je vervolgens een op maat gemaakte behandeling.

iGene DNA-test

Als iGene Certified Professional werk ik met de DNA-testen van iGene. Deze Nederlandse DNA-test aanbieder heeft als motto: “langer gezond blijven dankzij de kennis van je genen”. Deze DNA-test brengt daarom verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid in kaart. Daarmee geeft het inzicht in je sterke kanten én laat het zien waar je aandachtspunten liggen.

De informatie uit de iGene DNA-test bestaat uit twee delen:

  1. DNA-analyse: iGene HEALTH test
    Hierbij krijg je informatie over de onderdelen: persoonlijke kenmerken, medicijngevoeligheid en (behandelbare) aandoeningen. Deze resultaten kun je zelf inzien in de iGene app. Zo heb je de informatie altijd bij de hand. Daarnaast kan iGene via de app eenvoudig updates doorvoeren. Zo blijven de resultaten up-to-date met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
  2. Extra analyse biochemische processen
    Aanvullend op de iGene HEALTH DNA-analyse, is er de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over biochemische lichaamsprocessen. Deze extra analyse is optioneel en alleen via een behandelaar (iGene Certified Professional) aan te vragen. Denk hierbij aan processen zoals methylatie, detoxificatie en oxidatieve stress. Aan deze aanvullende informatie zijn extra kosten aan verbonden. Meer info over deze processen vind je op de site van iGene https://www.igene.nl/icp/dna-support

DNA en privacy

Jouw DNA is uniek. Het bevat waardevolle informatie, maar het is ook persoonlijke en gevoelige data. Daarom is het belangrijk dat de privacy goed gewaarborgd is. Bij iGene staan privacy en anonimiteit hoog in het vaandel. Daarnaast blijf je zelf baas over je eigen DNA en worden de resultaten en je DNA-data niet doorverkocht aan externe partijen. Een DNA-profiel bij iGene is alleen te herleiden door een zelf gegenereerde buiscode; er zijn dus geen persoonsgegevens aan gekoppeld. iGene weet dus niet van wie de resultaten zijn. Alleen jij weet dit. Alle informatie wordt grondig versleuteld verwerkt en opgeslagen, in streng beveiligde databases.

Hoeveel kost de DNA-test?

DNA-test HEALTH €249,- Extra-genen modules €150. Je kunt de DNA-test bestellen via info@hannekemedik.nl. Wanneer je  de testset hebt ontvangen neem je een beetje speeksel af. Het speekselmonster label je met een zelfgemaakte buiscode via de iGene app. Daarna wordt het DNA geanalyseerd. Via de iGene app kun je jouw profiel koppelen aan MEDIK. Hiervoor zijn twee koppel-codes nodig die je van de praktijk ontvangt. Dit alles staat ook in de meegeleverde handleiding beschreven.

Het onderdeel ‘Aandoeningen’ onderzoekt of er een genetische aanleg is voor een aantal veelvoorkomende – en in veel gevallen te voorkómen – ziektes. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker. Hierbij geldt dat, naast de genetische component, leefstijl en voeding ook een belangrijke invloed hebben. Op hele ernstige – en vaak puur genetische – aandoeningen wordt niet getest. Denk hierbij aan ziekte van Huntington en taaislijmziekte. Veel van deze ziektes zijn al bekend in de familie en/of worden getest bij de geboorte (de hielprik).

Over mij

Het geeft mij veel  voldoening jou van je klachten af te helpen!  Graag gebruik ik mijn kennis en ervaring om een voor jouw situatie aangepast plan te schrijven!

Gerelateerde artikelen

Gewrichtsproblemen

Gewrichtsproblemen

Artrose of artitis komt vaak voor. Tot de symptomen behoren pijnlijke, stijve gezwollen gewrichten in verschillende lichaamsdelen. De pijn is het...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin