Hanneke Medik

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!

Specialisaties:

N

Natuurgeneeskunde

N

Fyto (kruiden) geneeskunde

N

Voeding

N

Neurologische aandoeningen

N

Orthomoleculaire therapie

N

DNA onderzoek

N

Ontlastings onderzoek

N

Darmklachten

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?


Ik ben Hanneke Medik, al jaren gelukkig getrouwd en moeder van een volwassen dochter en oma van twee lieve kleinkinderen. Sinds de zomer van 2017 woon ik onder de rook van Leeuwarden. In het knusse dorpje Beetgumermolen heb ik een mooie praktijk aan huis.

Ik ben geboren en opgegroeid aan het strand en in de duinen van Egmond aan Zee. Als tiener was ik al bijzonder geïnteresseerd in alle kruiden en plantjes uit mijn directe omgeving en was ik bezig met kruidenboeken om allerlei middeltjes en zalfjes te maken.

Ik had toen nog geen idee dat ik natuurgeneeskundige kon worden en ging naar de Hogere Laboratorium School. De natuur bleef mij heel erg boeien.  Omdat ik erg geïnteresseerd ben in de werking van het menselijk lichaam heb ik enkele jaren in een ziekenhuislaboratorium gewerkt. Daarna kreeg ik de kans om in het laboratorium (later als hoofd) van VSM (fabrikant van homeopathische en fytotherapeutische /kruiden geneesmiddelen) in Alkmaar te gaan werken. Daar heb ik veel kennis opgedaan van kruiden en homeopathie.  Door verhuizing naar Friesland ben ik in 2003 overgestapt naar laboratoria in de levensmiddelenindustrie en farmacie. De laatste jaren is mijn praktijk zo gegroeid dat ik mij hier volledig op kan richten.

Uiteindelijk besloot ik mijn passie te gaan volgen en natuurgeneeskunde te gaan studeren. Inmiddels ben ik afgestudeerd na vijf jaar intensieve studie aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem. Vervolgens heb ik de opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie gevolgd zodat ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied. Uiteraard blijf ik door middel van bij- en nascholingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Mijn ervaringen in de praktijk geven mij de bevestiging dat ik de juiste weg heb gevolgd. Ik vind het heel mooi om op basis van gevalideerde kennis, met natuurlijke middelen de levenskwaliteit van mijn cliënten te verbeteren.

 

Darmfloraonderzoek
Neuronen

Hanneke (Tretmans-) Medik

Volg mij op Facebook:

Opleidingen:

Hoge school voor Natuurgeneeskunde Arnhem

In deze opleiding heb ik geleerd klachten en symptomen in een bredere context te zien. Daardoor kan ik de oorsprong van een ziekte vinden. Deze oorzaak zorgt voor een disbalans die zichtbaar wordt in de hele context van een persoon.

Disbalans kan met behulp van natuurgeneeskundige therapieën herstellen.  We weten dat het onderdrukken van symptomen niet leidt tot genezing. Het zelfgenezend vermogen van de individuele mens wordt versterkt met behulp van:

  • Voedingstherapie
  • Fyto (kruiden) therapie
  • Lichaamsgerichte therapie
  • Bachremedie therapie

Op deze wijze  chronische en acute klachten op een snelle, zachte en duurzame manier. Mijn cliënten merken de gezondheidswinst door het verdwijnen van de klachten en de toegenomen vitaliteit, innerlijke balans en creativiteit.

https://www.hvna-opleidingen.nl/opleiding-natuurgeneeskunde

kPNI Natura Foundation

klinische Psycho-Neuro-Immunologie

Aan de hand van een anamnese(vraaggesprek), gevalideerde vragenlijsten en zo nodig laboratoriumonderzoek worden verstoorde werkingsmechanismen herkend en geinterpreteerd.  In deze opleiding heb ik kennis opgedaan over psychologie, neurologie, immunologie, evolutiebiologie, voeding en bewegingswetenschappen voor een brede integratieve benadering bij zowel anamnese, diagnose als behandeling.

De oorzaak van acute en chronische symptomen zoek ik binnen de ruimere context van de cliëntgeschiedenis en daardoor kan ik kan ziektebeelden duiden binnen een evolutionair perspectief. Verstoorde werkingsmechanismen worden  met behulp van diagnostische instrumenten opgespoord en vertaalt naar een kPNI-behandelplan.   

www.naturafoundation.nl/?objectID=65

Immuno-MicrobioomXpert opleiding

Dagelijks worden we belaagd door duizenden bacteriën, virussen en andere pathogenen. De integriteit van de epitheellaag van slijmvliezen en de diversiteit van het (darm)microbioom zijn bepalend voor de kwaliteit van onze eerstelijns afweer. De barrières waardoor het lichaam de meeste ziekteverwekkers weert en elimineert. Glipt er toch een pathogeen naar binnen dan heeft het immuunsysteem zijn tweedelijns afweer van B- en T-cellen paraat staan. Recente onderzoeken bevestigen het feit dat voor het delicate immunologische evenwicht een divers en overwegend harmonieus microbioom de basis is. Verstoringen binnen het microbioom leiden vrijwel altijd tot immuundisregulatie. Systemische aandoeningen zoals auto-immuunziekten zijn een logisch gevolg.

In deze 6-daagse Immuno-MicrobioomXpert-opleiding onderzoeken we het samenspel tussen het (darm)microbioom en het immuunsysteem. Na een eerste korte opfrissing van de werking van beide lichaamssystemen, belichten diverse deskundigen – ieder vanuit hun eigen specialisme – de ‘Immuno-Microbioom’-connectie. Met begrip van de pathogenese en onderliggende interacties kan worden gewerkt met nieuwe praktische therapieën die gebaseerd zijn op herstel van het gehele immuun- en darmsysteem.

https://www.energeticanatura.com/nl-nl/immuno-microbioomxpert-opleiding

Neuro-BreinXpert opleiding

Binnen het autonoom zenuwstelsel gebeurt de communicatie tussen neuronen aan de hand van elektrische signalen alsook chemische boodschapperstoffen, ook neurotransmitters genoemd. Het fysieke, emotionele als mentale welzijn wordt bepaald door neurotransmitters zoals dopamine, serotonine, GABA en acetylcholine. De kwaliteit alsook de efficiëntie waarmee de neurotransmissie gebeurt, hangt sterk af van omgevingsfactoren zoals zware metalen, voeding, stress, microbioom en aanwezigheid van cofactoren.

In deze 5-daagse Neuro-BreinXpert opleiding onderzoeken we welke invloed neurotransmitters hebben op gezondheidsklachten zoals concentratieproblemen, migraine, slapeloosheid en verslaving. Wat is bijvoorbeeld de rol van het immuunsysteem, de bloed-hersenbarrière en de mitochondriën bij het ontstaan van neurodegeneratieve breinaandoeningen?

Wat ligt aan de basis van een neurotransmitterdisbalans? Hoe herkent u dit in de praktijk? En op welke manier brengt u deze uiterst belangrijke schakel opnieuw in evenwicht? Hoe worden aandoeningen als Alzheimer, Parkinson en multiple sclerose voorkomen of wordt een herstelproces van deze aandoeningen in gang gezet?

https://www.energeticanatura.com/nl-nl/neuro-breinxpert-opleiding