Home » Blog » Gezond ouder worden » Gezond ouder worden

Gezond ouder worden

door | 3 mrt, 2017 | Gezond ouder worden, Gezondheid algemeen

Wat is de reden dat ouderen met steeds meer klachten te maken hebben? Wat kunt u er zelf aan doen? Welke invloed heeft de klacht op uw sociale leven?

Aandachtspunten bij gezond ouder worden:

• Voeding speelt een belangrijke rol bij het gezond ouder worden. Bij het ouder worden zijn er vaak tekorten, de eetlust neemt af en het lichaam krijgt niet meer alle stoffen die het nodig heeft.

• Ook het gebruik van medicatie kan een rol spelen bij een vitamine en mineralen tekort.

• Ouderen hebben vaak een tekort aan zonlicht en daardoor een tekort aan vitamine D. Een vitamine D tekort is in de wetenschap onder andere gekoppeld aan vaatziekten, MS, kanker, botontkalking, diabetes en winterdepressie.

• Buitenlucht geeft een heel speciale energie. Als u zich moe en suf voelt kan een wandeling in de buitenlucht heel verkwikkend zijn.

• Voldoende slapen is nodig om gezond te blijven.

• Wetenschappelijk is bewezen dat lichaamscontact een positieve uitwerking heeft op genezingsprocessen, veel ouderen worden nauwelijks aangeraakt. Een ontspannende massage kan een mens veel goed doen!

• Het gezellig onder de mensen zijn geeft ook veel energie. Humor en lachen ontspant en maakt problemen minder zwaar.

Maar wat nu als u fysieke beperkingen heeft? Behandeling met voeding, zo nodig supplementen en leefstijladvies heeft meer resultaat dan veel mensen denken. Natuurgeneeskundige met opleiding klinische psycho-neuro-immunologie, heeft therapie mogelijkheden bij diverse veel voorkomende problemen. Ik breng de oorzaak van het probleem zo goed mogelijk in kaart om de klacht effectief te behandelen. Zo nodig werk ik graag samen met uw huisarts of specialist.

 

Over mij

Het geeft mij veel  voldoening jou van je klachten af te helpen!  Graag gebruik ik mijn kennis en ervaring om een voor jouw situatie aangepast plan te schrijven!

Gerelateerde artikelen

DNA-onderzoek naar herkomst klachten

DNA-onderzoek naar herkomst klachten

Door iemands genetische informatie (DNA profiel) in kaart te brengen, kan er op een heel persoonlijk niveau onderzoek gedaan worden naar de herkomst van klachten. Met die kennis start je vervolgens een op maat gemaakte behandeling.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin